skip to Main Content
Binnenkort Studeren? Let Op Je Verzekeringen!

Binnenkort studeren? Let op je verzekeringen!

Het studiejaar is weer begonnen! Start je dit jaar of begin je later met studeren? Je komt ongetwijfeld nieuwigheden tegen. In deze blog vind je meer tips over woon-, reis- en zorgverzekeringen. Studenten moeten opletten dat ze niet dubbel verzekerd zijn. In sommige gevallen ben je meeverzekerd met je ouders, en in sommige gevallen niet en daar moet je goed op letten.

Woonverzekering

Bij het wonen hoort een inboedelverzekering, waarin al je spullen in jouw huis onder vallen, zoals meubels en apparaten. Het is een belangrijke verzekering als je bijvoorbeeld op kamers wil gaan wonen. Met de inboedelverzekering wordt alle geleden schade door bijvoorbeeld brand of diefstal verzekerd door de verzekeraar. Zorg dus voor een goed slot op je deur en let op brandbare spullen.

Reisverzekering

Deze verzekering is wat anders dan jouw inboedel. Als je vaak op reis gaat, is het belangrijk om een reisverzekering te hebben. Mocht jouw bagage kwijt zijn geraakt op een luchthaven of ben je onverwachts ziek geworden, dan wordt de kosten door je reisverzekering vergoed. Dit geldt ook voor als je een weekendje weggaat. Ben je voor je reisverzekering met je ouders meeverzekerd? Ook hier val je onder die dekking. Ben je niet meeverzekerd, dan kan je nog altijd een eigen verzekering afsluiten.

Zorgverzekering

Als je 18 jaar of ouder bent, dan ben je verplicht om een zorgverzekering te hebben. Mocht je de zorgpremie nou zelf betalen, dan is het handig om zorgverzekeringen te vergelijken. In sommige gevallen ben je goedkoper uit dan andere verzekeraars. Sommige verzekeraars hebben extra vergoedingen speciaal voor studenten. In dit geval kan je goedkoper uitvallen. In vele gevallen heb je nog eens recht op zorgtoeslag om je zorgpremie te dekken. Handig toch!

Voor een zorgverzekering is het goed om te letten wat je nodig hebt. Standaard is het eigen risico €385,- per jaar, maar daar kan je nog €500,- boven leggen. Hoe hoger je eigen risico, hoe minder zorgpremie je hoeft te betalen. Let wel op waar je verzekert voor wil zijn en wat je nodig hebt. Als je kerngezond bent, dan is het aantrekkelijk om een hoog eigen risico te hebben. Mocht je bijvoorbeeld 20 keer per jaar naar de dokter gaan voor je hart, dan is het slimmer om een lager eigen risico te hebben. Goed nadenken wat je nodig hebt!

Back To Top